Bravčové na horčici

17.02.2024

♥   500 g bravčového mäska  (plece, stehno, krkovička)

♥   1 cibuľa

♥   1 čl soľ

♥   1 PL horčice

♥   1 kl červenej sladkej papriky

♥   štipka drvenej rasce

♥   1 PL masť

♥   1 - 2 čl polohrubej múky

Cibuľku si nakrájame na kocky a orestujeme do zlatista. Pridáme mäso nakrájane na tenšie rezančeky a necháme zatiahnuť.  Pridáme červenú papriku, soľ, rascu, horčicu a necháme chvíľu, kým mäso pustí šťavu. Podľa potreby podlejeme vodou. Dusíme približne hodinu. Tesne pred odstavením zahustíme múkou a odstavíme.

Podávame so slovenskou ryžou

Poznámka: S múkou opatrne. Menej je viac. Šťava musí zostať viac redšia ako hustejšia, ale zase bez akejkoľvek múky by to nebolo ono.