Bravčové mäsko s ryžovými rezancami

27.11.2023

Potrebujeme:

♥   bravčové mäso (plece, stehno)

♥   cibuľa

♥   pór

♥   biele vínko

♥   baby mrkvičku

♥   korenie

♥   soľ

♥   masť

PRÍLOHA: ryžové rezance

Cibuľku si nakrájame na kocky a na masti upražíme do zlatista. Pridáme mäsko nakrájané na tenké rezančeky. Počkáme kým sa trochu zatiahne a pustí šťavu. Pridáme soľ, korenie, podlejeme troškou bieleho vína a necháme dusiť. Približne v polovici varenia pridáme baby mrkvu a ďalej dusíme. Pór pridáme cca 10-15 minút pred koncom. 

Mäsko varíme približne 3/4-1hodinku. Vínkom podlievame podľa potreby, tak aby nám mäsko nepriháralo. Šťavy nemusí byť veľmi veľa, pretože keď sú ako príloha ryžové rezance, tak stačí aj menej šťavy. Kto by chcel viac, tak k mäsu prileje vodu a  zahustí zemiakovým škrobom. 

Ryžové rezance varíme podľa návodu ( naozaj stačia 2 minútky)