Bravčové rezančeky s anglickou zeleninou

04.09.2023

Potrebujeme:

♥    0,5 kg bravčové stehno

♥    1 cibuľa (veľkosť podľa chuti)

♥    1 dcl bieleho vína

♥    1 PL sójová omáčka

♥    1 balík mrazenej zeleniny (anglická)

♥    1/2 kl sušenej bazalky

♥    1 PL masti

Cibuľku nakrájame na kocky a opražíme na masti do sklovita. Pridáme na tenké rezančeky pokrájané mäsko a restujeme. Keď je pekne orestované podlejeme ho bielym vínkom a dusíme do mäkka. Vínom môžeme podlievať podľa potreby, aby nám nezačalo mäso prihárať. Po 3/4 hodinke pridáme sójovú omáčku a hotovú zmes zeleniny a necháme dusiť ďalších minimálne 15 minút. Tesne pred dokončením pridáme bazalku, premiešame, odstavíme.

Podávame s bulgurom alebo ryžou.