Cícerový prívarok

05.04.2024

♥   1 pohár alebo plechovku cíceru

♥   1 cibuľa

♥   3 stredne veľké zemiaky

♥   kúsok údenej klobásy (pre nie mäsové typy, nemusí byť)

♥   2 kl vegety

♥   1 kl soli

♥   1 PL bravčová masť

♥   1,5 l vody

♥   2 dcl mlieka

♥   2 PL hladkej múky

♥   1 čl majorán

Na masti si opražíme cibuľku do sklovita, pridáme na malé kúsky nakrájanú klobásu (klobásky som dala naozaj málo, asi len 5 cm kúsok, len pre tú údenú chuť), pridáme na malé kúsky   nakrájané zemiaky, chvíľku spolu opražíme a zalejeme pripravenou vriacou vodou. Pridáme soľ a vegetu a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Pridáme cícer a mlieko, v ktorom sme do hladka rozhabarkovali múku. necháme pár minút prevrieť, pridáme majoránku a odstavíme.

Podávame s vajíčkom.