Cícerový prívarok

♥ 1 pohár alebo plechovku cíceru
♥ 1 cibuľa
♥ 3 stredne veľké zemiaky
♥ kúsok údenej klobásy (pre nie mäsové typy, nemusí byť)
♥ 2 kl vegety
♥ 1 kl soli
♥ 1 PL bravčová masť
♥ 1,5 l vody
♥ 2 dcl mlieka
♥ 2 PL hladkej múky
♥ 1 čl majorán
Na masti si opražíme cibuľku do sklovita, pridáme na malé kúsky nakrájanú klobásu (klobásky som dala naozaj málo, asi len 5 cm kúsok, len pre tú údenú chuť), pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, chvíľku spolu opražíme a zalejeme pripravenou vriacou vodou. Pridáme soľ a vegetu a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Pridáme cícer a mlieko, v ktorom sme do hladka rozhabarkovali múku. necháme pár minút prevrieť, pridáme majoránku a odstavíme.
Podávame s vajíčkom.