Domáca kvásková pizza

Štartér:
♥ 200 ml vody vlažnej
♥ 200 g špaldovej múky
♥ 1 PL kvások
Zamiešame a necháme 9 hodín pracovať pri izbovej teplote
Po 9-12 hodinách k štartéru pridáme:
♥ 150 ml vody
♥ 4 PL olivového oleja
♥ 400 g špaldovej múky
♥ soľ
Všetky ingrediencie spolu zmiešame na krásne cestíčko. Recept je naozaj presný a veľmi dobre sa s cestom pracuje. Takto pripravené cesto necháme aspoň 3-4 hodinky oddychovať, zakryté a na teplom mieste.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti. Ja osobne ho nevaľkám, len ho rozťahujem rukami, na veľkosť akú potrebujem, ale komu je lepšie môže použiť váľok a treba podsýpať múkou, aby sa neprilepilo na pracovnú dosku. Hrúbku cesta si zvolíme podľa chuti, kto má akú rád. Ja nechávam hrubšie len okraje, ale stred je úplne tenučký.
Náplň: 1 balenie pasírovaných paradajok, oregano, syr (mozzarela) a obloženie podľa chuti ( saláma, šunka, olivy, kukurica, cibuľa, klobáska...)
Na pripravené cesto rozotrieme pasírované paradajky. V dostatočnej vrstve, aby bol výsledok vláčny. Posypeme oreganom, vrstvou syra a naukladáme ostatné suroviny podľa chuti.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C na cca 13-15 minút.
TIP: Plech s pizzou dávame do rúry úplne na spodnú mriežku.
Poznámka: Ak na miesenie cesta používate robot, nezabúdajte na to, aby ste mokré ingrediencie dali na dno nádoby. Lebo ak je na dne nádoby múka, môže sa stať, že sa Vám ingrediencie dobre nepremiesia a veľa múky zostane dole v nádobe