Domáce špaldové rožky

♥ 500 g špaldovej hladkej múky
♥ 320 ml vlažnej vody
♥ 50 g masla
♥ 1 kl soli
♥ 1/2 kocky droždia
♥ 1 kl kryštálového cukru
Do misky rozrobíme droždie, pridáme cukor a prilejeme 0,5 - 1 dcl z celkového množstva vody. Počkáme 10-15 minút kým droždie začne pracovať a následne pridáme zbytok vody, múku, zmäknuté maslo a soľ. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinku nakysnúť.
Cesto si odvážime, aby sme ho vedeli rozdeliť na rovnaké časti.
Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme pomocou váhy na 10-12 rovnakých kúskov. Z jednotlivých kúskov vyformujeme guľky, ktoré necháme 10 minút podkysnúť.
Rožky tvarujeme nasledovne. Guľku cesta vyvaľkáme na ovál, zrolujeme od jedného konca k druhému a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryjeme utierkou a necháme minimálne pol hodinu kysnúť.
Rúru vyhrejeme na 200°C.
Rožky pred vložením do rúry pofŕkame vodou a pečieme 20 minút.