Dukátové buchtičky

♥ 400 g hladká špaldová múka
♥ 2,4 dcl mlieka
♥ 30 g cukor
♥ 1 vajce
♥ 1/2 kocka droždia
♥ 60 g mäkkého masla
♥ štipka soli
Droždie si rozdrobíme do nádoby, pridáme 1 čl cukru a zalejeme kúskom teplého mlieka, ktoré odoberieme z celkového množstva. Necháme 10-15 minút podkysnúť a následne pridáme ostatné suroviny.
Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme hodinku kysnúť zakryté utierkou. Následne si cesto preložíme na pracovnú dosku vysypanú múkou. Ešte trochu premiešame a rozdelíme na 7 častí. Každú časť rukami vyformujeme na tenký šúľanec a všetky šúľance ukladáme vedľa seba na vymastený plech. Boky šúľancov potierame olejom, aby sa po upečení dali pekne oddeľovať.
Necháme pod utierkou nakysnúť cca 20 minút a tesne pred pečením ešte spravíme priečne rezy.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C 20-25 minút.
Podávame s riedkym pudingom, ktorý pripravíme z 800 ml mlieka, 1 zlatého klasu a 60 g cukru. (na túto dávku buchtičiek odporúčam krém s 1 a 1/2 dávky)
Poznámka: Rozmery plechu 31.5 x 24.5 cm.
Na dolných fotkách sú buchtičky robené z 1 a 1/2 dávky z 8 šúláncov na plechu o rozmere 37 x 30 cm.