Falošné ražniči
A možno ešte lepšie ako originál...

♥ 500 g bravčová krkovička
♥ 3 veľké cibule
♥ 7-8 stredne veľkých zemiakov
♥ slanina
♥ soľ
♥ 1 čl rasca celá
♥ masť
Mäso si nakrájame na väčšie kúsky, zemiaky a cibuľu na polovicu a na mesiačiky a slaninu na tenké plátky. Zemiaky a mäso osolíme a mäsko ešte posypeme rascou.
Hlbšiu sklenenú nádobu si vymastíme masťou a všetky ingrediencie do nej vložíme a premiešame spolu. Na vrch ešte poukládame 3-4 kôpky masti, zakryjeme alobalom a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 200 °C minimálne hodinku.
Poznámka: Môže sa táto zmes rozložiť aj na nízky plech, potom sa to bude viac podobať na klasické ražniči, akurát to nemáte napichané na špajdli. Keď sa to pečie vo vyššej nádobe, tak ako je to v tomto recepte, tak mäsko zostane krásne štavnaté a celé to nie je také ťažké.