Halušky

♥ 300 ml vody
♥ 350-360 g polohrubej múky
♥ 1/4 kl soli
♥ 1 PL masla
Do misky si navážime potrebné množstvo múky. Pridáme vodu a soľ a miešame na hladké hustejšie cesto. Medzitým si necháme v hrnci zovrieť mierne osolenú vodu a pomocou haluškára robíme halušky. Halušky varíme chvíľu (1-2 minútky). Vyberieme pomocou sitka, prípadne do sitka precedíme, ak sme naraz spravili celé množstvo. Prepláchneme studenou vodou a presypeme do misky, v ktorej máme pripravené maslo. Premiešame, aby sa maslo dostalo na všetky halušky.
Poznámka: Rozdiel medzi prílohovými a bryndzovými haluškami je v dĺžke varenia, bryndzové, keďže sú v ceste zemiaky a vajíčko sa môžu variť aj dlhšie a nerozvaria sa a druhá zásadná vec, bryndzové halušky NEPREMÝVAME po vybratí vodou, prílohové áno.