Hrášková s mrveničkou

♥ 1 cibuľa
♥ 1 veľká konzerva hrášku
♥ 2 l vody
♥ 2 čl vegety
♥ 1 čl soli
♥ 1 kl červenej papriky
♥ trochu drvenej rasce
♥ 1 PL masti
Na masti si speníme na kocky nakrájanú cibuľku. Keď je cibuľka do zlatista osmahnutá, vriacou vodou, pridáme koreniny a priamo do vriacej polievky strúhame pripravené cesto na mrveničku. Keď máme celé cesto nastrúhané, pridáme hrášok, spolu povaríme 5-10 minút a máme hotovo.
Toto je veľmi rýchla polievočka. Ak by sme však použili mrazený hrášok, varíme o kúsok dlhšie.
Na mrveničku:
♥ 1 vajce
♥ soľ
♥ krupica
Vajíčko vyšľaháme s trochou soli a pridávame krupicu. Zo začiatku miešame vidličkou a neskôr, keď už máme cesto hustejšie, poriadne vypracúvame cesto rukou a krupicu prisýpame dovtedy, kým nevznikne pevná až doslova tvrdá guľa, ktorá sa bude dať dobre strúhať.