Hrášková s mrveničkou

21.02.2024

♥ 1 cibuľa

♥ 1 veľká konzerva hrášku

♥ 2 l vody

♥ 2 čl vegety

♥ 1 čl soli

♥ 1 kl červenej papriky

♥ trochu drvenej rasce

♥ 1 PL masti

Na masti si speníme na kocky nakrájanú cibuľku. Keď je cibuľka do zlatista osmahnutá, vriacou vodou, pridáme koreniny a priamo do vriacej polievky strúhame pripravené cesto na mrveničku. Keď máme celé cesto nastrúhané, pridáme hrášok, spolu povaríme 5-10 minút a máme hotovo.

Toto je veľmi rýchla polievočka. Ak by sme však použili mrazený hrášok, varíme o kúsok dlhšie.

Na mrveničku:

♥ 1 vajce

♥ soľ

♥ krupica

Vajíčko vyšľaháme s trochou soli a pridávame krupicu. Zo začiatku miešame vidličkou a neskôr, keď už máme cesto hustejšie, poriadne vypracúvame cesto rukou a krupicu prisýpame dovtedy, kým nevznikne pevná až doslova tvrdá guľa, ktorá sa bude dať dobre strúhať.