Hubové mäsko

♥ bravčové pliecko
♥ sušené lesné hríby
♥ cibuľa
♥ mlieko
♥ hladká múka
♥ korenie
♥ soľ
♥ bravčová masť
Bravčové pliecko si nakrájame na menšie plátky. Každý kúsok osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Prudko orestujeme na rozpálenej masti. Zatiahnuté mäsko si odložíme bokom. Do výpeku podľa potreby pridáme masť a na kocky nakrájanú cibuľu. Cibuľku opečieme do zlatista, vložíme pripravené mäsko a zalejeme vriacou vodou. (množstvo vody dáme podľa množstva mäsa. Nezalievame celé mäso). Hneď pridáme za hrsť hríbov, ktoré je lepšie pridať nakrájané, alebo polámané na menšie kúsky, pridáme ešte soľ podľa chuti a dusíme domäkka minimálne trištvrte hodinku. Následne pridáme mlieko, množstvo mlieka dáme podľa toho koľko šťavy chceme mať. Necháme prevrieť ešte pár minút a máme hotovo.
Šťava nám zhustne z múky, v ktorej sme obaľovali mäsko, ale ak sa nám zdá riedka, tak môžeme ešte trochu zahustiť múkou.
Hotové mäsko podávame s hrubými rezancami.
Poznámka: Vo veľa receptoch, do ktorých idú hríby, sa stretávate s tým, že hríby treba dopredu namočiť. Samozrejme spraviť to môžete, ale vôbec to nie je nutné. Keď na to zabudnete, nemusíte meniť rozhodnutie a uvariť niečo bez hríbov. Hríby aj sušené pekne zmäknú a uvaria sa.