Kakaové buchtičky
Výborné do desiatového balíčka pre deti

CESTO:
♥ 600 g hladká špaldová múka
♥ 300 ml vlažnej vody alebo vlažného mlieka (z tohto množstva používame aj na kvások)
♥ 90 g kryštálového cukru
♥ 1 veľké alebo 2 menšie vajíčka
♥ 1/2 kocky droždia
♥ štipka soli
♥ 75 g bravčovej masti alebo masla
Droždie rozdrobíme do misky, pridáme lyžičku cukru a zalejeme troškou teplej vody alebo mlieka a necháme cca 10-15 minút pracovať. Následne pridáme zbytok vody, múku, vajíčka, cukor, masť a štipku soli. Cesto dôkladne premiesime, najlepšie v kuchynskom robote a necháme pol hodinku podkysnúť.
Následne cesto preložíme na pracovnú dosku vyvaľkáme na obdĺžnik o rozmere cca 60x35 cm a potrieme pripravenou plnkou.
PLNKA:
♥ 100 g kakaa
♥ 100 g olivového oleja
♥ 100 g kryštálového cukru.
Cesto s natretou plnkou zrolujeme a odkrajujeme 4-5 cm časti, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryjeme utierkou a necháme hodinku kysnúť.
Rúru predhrejeme na 180°C a pečieme približne 25 minút.
Poznámka: Všimnite si, že ak v recepte namiesto mlieka použijete vodu a namiesto masla masť, tak je to vhodné aj pre tých, ktorý sú alergický na mliečnu bielkovinu alebo majú problém s laktózou.