Kinder mliečny rez

16.07.2024

Na cesto potrebujeme:

♥   7 vajíčok

♥   8 PL kryštálového cukru

♥   2 PL oleja

♥   4 PL vlažnej vody

♥   10 PL polohrubej múky

♥   4 PL kakaa

♥   1 ČL kypriaceho prášku

Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. V druhej miske zmiešame žĺtka s cukrom, pridáme olej, vodu zamiešame. Postupne zapracúvame múku s kypriacim práškom a kakaom. Vznikne nám husté cesto, do ktorého po častiach vmiešame bielka.

Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C cca 13 minút. Postup opakujeme aj s druhou časťou cesta.

Kým korpusy vychladnú, tak si pripravíme krém.

Na krém potrebujeme:

♥   500 g mascarpone

♥   1 šľahačkovú smotanu

♥   70 - 90 g kryštálového cukru

Všetky ingrediencie dáme do misy a spolu miešame mixérom na najvyšších otáčkach, až kým nedosiahneme hustú konzistenciu.

Krém natrieme  rovnomerne na prvé cesto a následne zakryjeme druhým cestom. 

Necháme v chladničke stuhnúť, nakrájame a podávame.