Krutóny
Hodia sa do každej krémovej polievky a je to dobré využitie staršieho chleba.

POTREBUJEME:
♥ starší chlieb
♥ olivový olej
♥ bylinkovú soľ
Chlieb si najskôr nakrájame na krajce a tie rozkrájame na menšie kocky. Chlebíky hodíme do hlbšej panvice. Rovnomerne pokvapkáme olivovým olejom a opekáme na strednom plameni. Opekáme kým chlebíky nie sú rovnomerne opečené. Tesne pred odstavením posypeme bylinkovou soľou, poriadne premiešame a máme hotovo.
Poznámka: Krutóny robím kedykoľvek, keď mi ostáva starší chlieb (kváskový chlieb proste nevyhodím a zúžitkujem ho do poslednej omrvinky). Krutóny sa u nás niekedy okrem prílohy do polievky zjedia aj ako čipsy. Tá bylinková soľ na nich robí zázraky a sú naozaj veľmi chutné aj na také telkové chrumkanie.