Kuracie so slaninkou a syrovou omáčkou

Mäsko:
♥ vykostené kuracie stehná
♥ oravská slanina
♥ korenie
♥ soľ
♥ bravčová masť
Omáčka:
♥ cibuľa
♥ sladká smotana
♥ mlieko
♥ soľ
♥ korenie
♥ tvrdý syr (eidam)
Vykostené kuracie stehná nakrájame na väčšie kocky, ktoré osolíme, okoreníme a prudko opečieme na masti, aby sa mäso zatiahlo. Mäso preložíme na plech vytretý bravčovou masťou. Na každý kúsok položíme oravskú slaninu. Nakrájame zemiaky, ktoré budeme piecť na plechu spolu s mäsom.
Zakryjeme alobalom a pečieme približne hodinku na 200°C.
Omáčku pripravíme nasledovne. Na masti si opražíme cibuľku nakrájanú na kocky do sklovita. Keď je cibuľka pekne hnedá, tak ju zalejeme kelímkom sladkej smotany a pridáme deci mlieka. Osolíme, okoreníme a chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme na tenkom strúžiku nastrúhaný tvrdý syr ( 50 g).
Počkáme kým sa syr rozpustí a odstavíme.
Poznámka: Omáčku môžeme alebo nemusíme rozmixovať ponorným mixérom. Niekomu by mohli vadiť kúsky cibulky.
