Kuracie stehienka s olivami

12.09.2023

Kuracinka je fantastická v tom, že je fakt rýchlo hotová a zároveň je to také ľahučké jedlo...

Potrebujeme:

♥   kuracie stehná horné s kosťou

♥   čierne olivy 

♥   čerstvé paradajky

♥   cibuľa

♥   soľ, korenie

♥   oregano, bazalka

♥   biele víno

♥   horúca voda

♥   bravčová masť

♥   polohrubá múka

Množstvá jednotlivých ingrediencií závisia od množstva stehienok :-)

Nakrájame si veľkú cibuľu ( cibule, keď je veľa, tak je to vždy dobre), ktorú opražíme do sklovita a pridáme kuracie stehná, ktoré z oboch strán necháme zprudka pekne zatiahnuť. Následne pridáme horúcu vodu, tak, aby bolo mäso do polovice zaliate. Pridáme biele víno, ktoré nám spolu s vodou zakryje trištvrte mäska. Osolíme, okoreníme podľa chuti a necháme dusiť. 

Dusíme dokopy približne hodinu. V polovici varenia pridáme čierne olivy (ja v tomto recepte olivy zbožňujem, takže dávam celý pohár), nakrájané paradajky. Zakryjeme a necháme dusiť.

Pár minút pred koncom prisypeme bazalku, oregano a poprášime múkou. S múkou to nepreháňame. V tomto prípade je lepšie, keď je šťava trochu redšia. 

Podávame s cestovinou.

Poznámka: čierne olivy môžeme nahradiť zelenými, ale tá chuť bude úplne iná.