Kuracie stehienka s olivami
Kuracinka je fantastická v tom, že je fakt rýchlo hotová a zároveň je to také ľahučké jedlo...

Potrebujeme:
♥ kuracie stehná horné s kosťou
♥ čierne olivy
♥ čerstvé paradajky
♥ cibuľa
♥ soľ, korenie
♥ oregano, bazalka
♥ biele víno
♥ horúca voda
♥ bravčová masť
♥ polohrubá múka
Množstvá jednotlivých ingrediencií závisia od množstva stehienok :-)
Nakrájame si veľkú cibuľu ( cibule, keď je veľa, tak je to vždy dobre), ktorú opražíme do sklovita a pridáme kuracie stehná, ktoré z oboch strán necháme zprudka pekne zatiahnuť. Následne pridáme horúcu vodu, tak, aby bolo mäso do polovice zaliate. Pridáme biele víno, ktoré nám spolu s vodou zakryje trištvrte mäska. Osolíme, okoreníme podľa chuti a necháme dusiť.
Dusíme dokopy približne hodinu. V polovici varenia pridáme čierne olivy (ja v tomto recepte olivy zbožňujem, takže dávam celý pohár), nakrájané paradajky. Zakryjeme a necháme dusiť.
Pár minút pred koncom prisypeme bazalku, oregano a poprášime múkou. S múkou to nepreháňame. V tomto prípade je lepšie, keď je šťava trochu redšia.
Podávame s cestovinou.
Poznámka: čierne olivy môžeme nahradiť zelenými, ale tá chuť bude úplne iná.