Lahodné jelenie

Potrebujeme:
♥ 0,5 kg jelení močing
♥ 2 stredne veľké cibule
♥ 1 väčšia zelená paprika
♥ 2 paradajky
♥ 1 PL kečup
♥ 1 strúčik cesnaku
♥ 1 kl červená paprika sladká
♥ 1/2 kl drvená rasca
♥ štipka korenie
♥ soľ podľa chuti
♥ 1 PL polohrubá múka na zahustenie
♥ 1 PL bravčová masť
Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso, miešame, kým sa nezatiahne zo všetkých strán. Pridáme koreniny (papriku, rascu, korenie) a osolíme. Podľa potreby podlejeme vodou a dusíme. Po pol hodinke pridáme nakrájanú papriku, paradajky, kečup a cesnak a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Pred koncom poprášime múkou, aby sa šťava príjemne zahustila a odstavíme.
Podávame s ryžou.
Poznámka: Akékoľvek divinové mäso je dôležité pred prípravou dôkladne odblaniť a opláchnuť, lebo niekomu môže vadiť pach, ktorý je typický pre tento druh mäsa. Ale keď nepodceníte prípravu, tak si na mäsku neskutočne pochutíte.
TIP: pre úplné odstránenie klasického divinového pachu odporúčam mäso, už nakrájané, ponoriť na pár minút do studenej vody, v ktorej sme rozpustili 1 čl sódy bikarbóny. Potom prepláchnuť a šup s ním do hrnca.