Lahodné jelenie

09.10.2023

Potrebujeme:

♥   0,5 kg jelení močing

♥   2 stredne veľké cibule

♥   1 väčšia zelená paprika

♥   2 paradajky

♥   1 PL kečup

♥   1 strúčik cesnaku

♥   1 kl červená paprika sladká

♥   1/2 kl drvená rasca

♥   štipka korenie

♥   soľ podľa chuti

♥   1 PL polohrubá múka na zahustenie 

♥   1 PL bravčová masť


Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso, miešame, kým sa nezatiahne zo všetkých strán. Pridáme koreniny (papriku, rascu, korenie) a osolíme. Podľa potreby podlejeme vodou a dusíme. Po pol hodinke pridáme nakrájanú papriku, paradajky, kečup a cesnak a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Pred koncom poprášime múkou, aby sa šťava príjemne zahustila a odstavíme.

Podávame s ryžou.

Poznámka: Akékoľvek divinové mäso je dôležité pred prípravou dôkladne odblaniť a opláchnuť, lebo niekomu môže vadiť pach, ktorý je typický pre tento druh mäsa. Ale keď nepodceníte prípravu, tak si na mäsku neskutočne pochutíte.

TIP: pre úplné odstránenie klasického divinového pachu odporúčam mäso, už nakrájané, ponoriť na pár minút do studenej vody, v ktorej sme rozpustili 1 čl sódy bikarbóny. Potom prepláchnuť a šup s ním do hrnca.