Ludáš kaša

♡ kačacie alebo husacie drobky ( žalúdok, srdce, krk, krídla, pečienku)
♡ ryžu
♡ červenú papriku sladkú
♡ cibuľu
♡ bravčovú masť
Všetky drobky (okrem pečienky) si dáme variť v menšom množstve vody. Prípadne uvaríme kačaciu polievku a máme dva v jednom. Pečienku udusíme osobitne.
Uvarené mäsko oberieme a nakrájame. V hrnci opražime cibuľku do sklovita, pridáme nakrájané a pripravené mäso, chvíľku opražíme, pridáme červenú sladkú papriku, ryžu a zalejeme vývarom. Vývaru dáme toľko ako keď varíme obyčajnú ryžu, čiže 1 a 1/2 dávky.
Varíme, kým nie je ryža hotová a podávame. Výborne sa k tomu hodí niečo kyslé, napr. zaváraná cvikla alebo uhorky.