Mäsová roláda v lístkovom ceste

♥ 500 g mletého hovädzieho mäsa
♥ 2 vajcia (1 do mäsovej hmoty a jedno na potretie)
♥ mini mozzarellky
♥ cibuľa
♥ 1 čl vegety
♥ soľ
♥ 1 čl bazalky
♥ bylinková soľ
♥ lístkové cesto
Cibuľku nakrájame na drobno a všetky ingrediencie spolu dôkladne zmiešame. Iba mozzarelky zatiaľ necháme bokom).
Pripravíme si lístkové cesto ( kto má chuť tak si ho môže pripraviť aj sám, ale keď chceme mať rýchlejšie navarené, tak použijeme to z obchodu). Cesto si necháme na papieri v ktorom je zabalené, roládu budeme na ňom piecť. Stred cesta necháme celý a boky narežeme. Pripravenú mäsovú zmes dáme do stredu cesta, vytvarujeme roládu a podľa chuti pozatláčame do mäsa mozzarellu. Následne začneme prekladať z jednej strany na druhú narezané časti cesta. Pripravenú roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom s bylinkovou soľou.
Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme minimálne 45 minút
Poznámka: Ako zistíme, že roláda je už hotová. V prvom rade sa nám začne pekne dozlatista vyfarbovať lístkové cesto a druhý znak je, že nám nesmie zostať okolo rolády žiadna šťava, ktorá počas pečenia z mletého mäsa vyteká.
Ako prílohu podávame kapustovo-mrkvový šalát.