Palacinky
Tak obľúbené a nestarnúce jedlo...

♥ 1 liter mlieka
♥ 0,5 kg polohrubej múky
♥ 4 vajíčka
♥ olej alebo masť na opekanie palaciniek
Najskôr si rozmiešame vajíčka, pridáme trochu múky, poriadne rozmiešame a postupne pridávame mlieko, múku, tak aby sme mali stále hustejšie cesto, v ktorom sa múka dobre rozmieša a keď máme všetku múku zapracovanú, tak dolejeme zbytkom mlieka. Poriadne premiešame a vyprážame na dobre rozhorúčenej panvici.
Oleja alebo masti dávame len štipku. Palacinka nesmie v masti plávať.
Poznámka: Do cesta nepridávam žiadny cukor, tak mám zaistené, že sa palacinky nebudú pripaľovať a zároveň to ani nie je treba, pretože plnka do palaciniek je väčšinou dosť sladká.
Cesto bez cukru sa dá potom použiť aj na sladko aj na slano.
Pred každou jednou palacinkou cesto dobre premiešame, inak by bolo pripravené cesto na vrchu príliš riedke a na spodu by zasa zostalo príliš husté.