Špecle a lá párance
Máte radi párance? Nedávno som kúpila špecle a robila som ich na iný spôsob a niekomu doma napadlo, že by sa to dalo spraviť ako párance. Nebolo mi viac treba a na druhý deň, som sa do toho pustila. A musím povedať, že je to výborné. Určite odporúčam na rýchlu večeru.

♥ špecle - 1 balík
♥ 5 stredne veľkých zemiakov
♥ soľ
♥ slanina
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme piecť. Medzitým si uvaríme špecle podľa návodu (do vriacej osolenej vody dáme špecle, ktoré povaríme cca 2 minúty). Varenie si prispôsobujeme tomu, keď zlievame špecle, aby sme už mali hotové zemiaky.
Slaninku si nakrájame na kocky a upražíme.
Hotové upečené zemiaky popučíme a pridáme uvarené špecle. Pridáme za lyžicu vyškvarenej masti, aby sa pekne omastili a na tanieri podľa chuti pridáme slaninku.
Poznámka: Môžeme pridať nakrájanú pažítku, prípadne upraženú cibuľku.
Toto množstvo je na tri porcie.