Vianočka

♥ 500 g hladkej špaldovej múky
♥ 220 ml vlažného mlieka
♥ 100 g roztopeného masla
♥ 90 g kryštálového cukru
♥ 1/2 kocky droždia
♥ 2 žĺtky
♥ hrozienka podľa chuti
Droždie s lyžičkou cukru rozmiešame asi v 1dcl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť.
K vykysnutému droždiu pridáme zbytok mlieka, a všetky ostatné ingrediencie. Hrozienka môžeme, ale nemusíme dopredu namočiť do rumu. Vymiesime hladké cesto, ktoré sa nelepí.
Cesto rozdelíme na dve časti a pletieme vianočku zo šiestich prameňov.
Zapletené vianočky necháme hodinku podkysnúť pod utierkou v teple.
Dáme na plech vymastený a pomúčený, pečieme pri teplote 180°C a podľa rúry 30-35 minút
Návod na upletenie vianočky nájdete v blogu alebo kliknutím na dole uvedený odkaz.