Zeleninové placky

♥ 1 balík mrazenej zeleniny (mrkva, karfiol, brokolica)
♥ 1 vajce
♥ 3 PL ovsených vločiek
♥ 3 PL polohrubej múky
♥ 1/2 kl bylinkovej soli
♥ 1/4 kl granulovaný cesnak
♥ 1/2 kl tymián
Zeleninu si uvaríme v osolenej vode približne 10-15 minút. Necháme vychladnúť.
Vychladnutú zeleninu popučíme vidličkou (nevadí, keď nám zostanú aj väčšie kúsky), pridáme všetky ingrediencie podľa receptu a zamiešame. Zmes nie je úplne tuhá, ale to nevadí, pretože placky budeme piecť a nie vyprážať.
Zmes si rozdelíme na rovnaké časti, mne z tohto množstva vyšlo 7 kúskov.
Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Z cesta si v rukách vytvoríme guľku, ktorú na plechu roztlačíme na tenšiu placku.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C cca 20 minút.
Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou, prípadne s dresingom.
